latinica  ћирилица
09/07/2018 |  14:40 ⇒ 15:06 | Аутор: Независне

Вукојевић због видеа протјеран из Русије

Након што је објавио спорни видео снимак послије утакмице између Хрватске и Русије због којег је ФИФА покренула дисциплински поступак, Хрватски фудбалски савез избацио је из стручног штаба некадашњег репрезентативца Хрватске, Огњена Вукојевића.
Репрезентација Хрватске - Фото: Getty Images
Репрезентација ХрватскеФото: Getty Images

"Хрватски фудбалски савез овим путем обавјештава јавност како је одлуком руководства Савеза Огњен Вукојевић разријешен дужности сарадника стручног шатаба хрватске репрезентације, те да више неће бити члан делегације на Свјетском првенству у Русији. Вукојевић је након сусрета Хрватске и Русије у четвртфиналу Свјетског првенства на друштвеним мрежама објавио спорни видео, за што је ФИФА отворила дисциплински поступак.

Савез је одлучио да разријеши Вукојевића функције у штабу хрватске репрезентације гдје је обављао улогу опсерватора те му је повучена акредитација за Свјетско првенство. Савез се овим путем извињава руској јавности за поступак члана штаба репрезентације.

Овим путем, Огњен Вукојевић и Домагој Вида, такође се извињавају за изјаве које у својој намјери нису имале политичке конотације, али су оставиле простор за такве интерпретације", навео је ХНС.

"Ово је побједа за Украјину и Динамо", говорио је Вукојевић у том видеу, на што је Вида додао: "Слава Украјини." У међувремену, ФИФА је њих двојицу само службено опоменула.