latinica  ћирилица
10/07/2018 |  14:58 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Не политизовати питање које се односи на план сарадње БиХ са НАТО-ом

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да не треба политизовати питање које се односи са план сарадње БиХ са НАТО-ом, јер постоје одређене акције које подразумијевају учешће свих у региону.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Постоје одређене акције које подразумијевају учешће свих у региону и када се приклањамо тим акцијама, као што је била недавно информација која је разматрана и односила се на Србију", рекла је новинарима Цвијановићева говорећи о плану сарадње БиХ са НАТО-ом на који Влада Српске није дала сагласност.

Цвијановићева је истакла да постоје одређене ствари да се нивелишу и онда учешће није проблем ако служи грађанима и општој безбједности.

Она каже да је Влада више пута разматрала тачке које су долазиле од Цивилне заштите Републике Српске која је требало да буде укључена у одређене акције.

"Када буду испоштоване одређене процедуре и процијени се одређени интерес, онда неће бити проблема", додала је Цвијановићева.

Влада Републике Српске раније није дала сагласност на предложени "Индивидуални партнерски акцијски план о сарадњи БиХ и НАТО-а за период 2017-2019. година" и затражила је од Савјета министара да га не усвоји док не буде усаглашен са свим релевантним институцијама у БиХ.