latinica  ћирилица
10/07/2018 |  21:56 ⇒ 11/07/2018 | 07:37 | Аутор: РТРС

"Триколори" у финалу!

Репрезентација Француске први је финалиста Свјетског првенства у Русији! Изабраници селектора Дидије Дешана савладали су у полуфиналу Белгију минималним резултатом 1:0 и тако су послије 20 година добили прилику да се поново боре за пехар богиње "Нике".
Свјетско првенство у фудбалу 2018.  (Фото: Sputnik / Vladimir Pesnya) -
Свјетско првенство у фудбалу 2018. (Фото: Sputnik / Vladimir Pesnya)

С друге стране "црвени ђаволи" нису успјели да надмаше свој најбољи резултат, такође полуфинале Мундијала, али из Шпаније 1982. године.

Прво полувријеме на стадиону у Санкт Петербургу обиљежили су голмани оба национална тима. Иго Лорис на голу Француске, али и Тибо Куртоа, чувар мреже Белгије најзаслужнији су што су мреже мировале у првих 45 минута, јер су одличним интервенцијама одбранили неколико сигурних погодака.

И у наставку сусрета играло се отворено, а до поготка долазе Французи! Самјеул Умтити био је највиши у скоку послије корнера и ударцем главом са 6-7 метара матира Куртоа у 51. минуту за 1:0.

Послије поготка Белгија се отвара, а “триколори” опасно пријете из контранапада. Било је прилика, али и полуприлика, али мрежа Лориса остала је нетакнута за велико славље по многима, најкомплетније репрезентације на шампионату у Русији, која сасвим сигурно има још увијек резерви да у финалу покаже још бољу партију.

Друго полуфинале на програму је у сриједу од 20 часова у Москви, а састају се Енглеска и Хрватска.

Велико финале на програму је у недјељу, 15. јула, а меч за треће мјесто игра се дан раније, у суботу.