latinica  ћирилица
11/07/2018 |  19:54 ⇒ 20:10 | Аутор: Б92

Црвена звезда нулом кренула у Европи

Нову европску сезону фудбалери Црвене звезде започели су ремијем без голова у дуелу са Спартаксом из Јурмале. Шампион Србије одиграо је 0:0 са Спартаксом у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона, тако да ће одлука о пласману у наредну рунду пасти на стадиону "Рајко Митић".
Црвена Звезда - Спартакс (фото:B92/Mlj) -
Црвена Звезда - Спартакс (фото:B92/Mlj)

Да ће бити тешко, видјело се већ у 18. минуту меча када се Никола Стојиљковић пожалио на повреду због које је и био под знаком питања за вечерашњи меч. Милан Павков га је замијенио, али не на адекватан начин.

Гости су у првом полувремену контролисали игру, Спартакс из игре није могао да запрети Борјану, а на другој страни најагилнији су били Радоњић, Бен и Павков.

Крилни везиста два пута је тукао из прекида, док су најбоље шансе у првом полувремену за Звезду пропустили Ел Фарду Бен и Милан Павков.

Једини прилику за Спартакс у првом полувремену имао је капитен екипе Александар Косорић који је главом спровео лопту ка голу али је Милан Родић сјајном интервенцијом отклонио опасност у последњи час.

Наставак утакмице донио је идентичнан однос снага на терену као и у првом дијелу игре. На старту другог дијела у игру је ушао Лоренцо Ебесилио умјесто Немање Милића али новајлија није донео бољитак у игри.

"Црвено-бијели" су наставили да пријете преко Бена и Павкова, но њих двојица очигледно данас нису имали свој дан и ту се видејло да је Звезди недостајао расположен голгетер.

На крају је Спартакс могао да шокира шампиона Србије. Пад концентрације у финишу довео је до грешке Срђана Бабића али је Милан Борјан био будан и одличном интервенцијом спречио домаћина да поведе.

Реванш меч Црвена звезда - Спартакс игра се 17. јула у Београду.