latinica  ћирилица
12/07/2018 |  10:53 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

У MЗ "Moдричa 3" зaвршeнo aсфaлтирaњe Oмлaдинске, Крajишке и Бeoгрaдске улице

У Мјесној заједници "Модрича 3" завршено је асфалтирање Омладинске, Крајишке и Београдске улице у дужини од око једног километара. Утрошено је око 100.000 марака која су издвојили општина Модирча и грађани.

У овој мјесној заједници је и 600 домаћинстава прогнаних Срба из предходном отаџбинском рату.

Нове улице највише су обрадовале двије хиљаде становника Мјесне заједнице "Модриче 3". Кажу, урбанизацијом ове зоне лакше ће доћи до центра града, школе, посла, дома здравља.

Веселин Дробњак каже да су асфалтирањем улице ријешили проблем рупа, воде на путу.

"Нормално сада имамо бољи живот у нашој улици, дјеца неће бити у прашини. Имају асфлат као и остала дјеца у граду", истиче Дробњак.

Сличног мишљења је и Перо Милошевић који каже да сада имају сву инфраструктуру, уличну расвјету, воду, канализацију и сада асфалат, те да су задовољни. 

Асфалтирањем нових улица побољшаће се комуникација нових насеља са центром Модриче и олакшаће се свакодневни живот.

"Значи бољи живот за нашу дјецу, за људе који живе овдје. Чим се ради инфраструктура, ствара се могућност да млади остају ту", наводи Никола Живковић, предсједник Одбора за асфалтирње МЗ "Модрича 3".

Општина Модрича и грађани обезбиједили су 100.000 марака по принципу "марка на марку". У овој години у Модричи ће се уложити око 1,5 милиона марака у 120 инфрастркутурних пројеката.

"Очекујем да ћемо кренути мало жешће у асфалтирање. То је план, вода, канлизација, расвјета и на крају асфалтирање улица, како не би касније морали нешто рушити", истакао је Младен Крекић, начелник општине Модрича.

Изгађени су водовод и канализација, а остало је и асфалтирање око пет километра улица у Мјесној заједници "Модрича 3".