latinica  ћирилица
12/07/2018 |  12:07 | Аутор: РТРС

Бијељина: Грађани негодују због непријатних мириса са Еко-депоније

Становници Мјесне заједнице Вељко Лукић, која се налази у непосредној близини Регионалне еко-депоније у Бијељини, окупили су се данас како би изразили незадовољство због непријатних мириса који се шире са ове локације.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

Мјештани траже од Градске управе да ријеши овај проблем а помоћ ће, најављују, тражити и од надлежних републичких институција. У њиховим захтјевима подржали су их чланови Градског одбора СНСД-а Бијељина.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске, доктор Милица Ловрић, упозорила је да непријатни мириси угрожавају здравље људи који имају кардиоваскуларне и дисајне проблеме, али и пацијената са алегијама и нарушеним имуним системом. Нагласила је да се здравље људи и животна средина морају заштити.

Замјеник предсједника Младих социјалдемократа, Александар Ђурђевић, истакао је да је рјешење овог проблема издвајање средства из буџета, те затварање депоније и пресељење на адекватније мјесто.

Са скупа је поручено да је неопходно утврдити ко је одговоран за овај промашени пројекат, због којег посљедице трпи око 10.000 грађана овог, али и осталих насеља у околини.

С. Радовановић/РТРС