latinica  ћирилица
12/07/2018 |  13:05 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

У КПЗ Бањалука обиљежена Крсна слава - Петровдан

Казнено-поправни завод Бањалука обиљежио је Крсну славу Свети апостоли Петар и Павле - Петровдан. Крсна слава КПЗ обиљежава се од 2011. године, а и ове године за славском трпезом окупили су се запослени, сарадници, комшије и пријатељи ове установе.
КПЗ - Петровдан - Фото: РТРС
КПЗ - ПетровданФото: РТРС

Директор КПЗ Бањалука, Горан Селак честитао је крсну славу Петровдан свима који славе, а гостима пожелио добро здравље, успјех у раду срећу и напредак.

"Крсну славу Петровдан обиљежавамо од 2011. године, уз благослов епископа бањалучког Јефрема. То је дан заштитинка ове установе, светих апостола Петра и Павла и на овај дан окупљамо наше госте, пријатеље и комшије. Поводом крсне славе, организовали смо и изложбу умјетничких и занатских радова осуђених лица, што предстаља дио пенолошког програма, гдје осуђени имају прилику да покажу своје таленте и знање", каже Селак.

Поводом крсне славе КПЗ Бањалука изложене су иконе рађене различитим техникама, украсне флаше, макете, умјетничке слике и други предмети које су осуђена лица израђивала кроз рад различитих секција.

Ове године промовисано је и издање часописа "Други живот", који је продукт ангажовања осуђених лица у литерарно-новинарској секцији.