latinica  ћирилица
12/07/2018 |  17:52 ⇒ 13/07/2018 | 11:43 | Аутор: СРНА

Амбадаса САД у БиХ- Осуда сваке изјаве која отворено заговара рат

Амбасада САД у БиХ снажно осуђује сваку изјаву која алудира на нови рат у БиХ, а камо ли која отворено заговара рат, став је ове амбасаде у вези са изјавом ратног бошњачког команданта из Сребренице Насера Орића на промоцији књиге "Живот прије и послије Сребренице" аутора Еснефе Смајловић Мухић.
Сарајево: Амбасада САД у БиХ - Фото: илустрација
Сарајево: Амбасада САД у БиХФото: илустрација

"Било је тешко успоставити мир у БиХ. Имајући у виду недавну турбулентну прошлост БиХ, изјаве које спомињу или алудирају на рат су опасне, неодговорне и неприхватљиве - и за њих нема мјеста у јавном дискурсу", речено је Срни из Канцеларије за односе с јавношћу Амбасаде САД у БиХ.

Ратни командант такозване Армије БиХ у Сребреници Насер Орић запријетио је новим ратом, учествујући као специјални гост на промоцији књиге "Живот прије и послије Сребренице", аутора Еснефе Смајловић Мухић.

"Мени када су причали мислио сам да рата више никад неће бити, али сљедећи рат ће се десити мало брже него што смо га ми дочекали. То вам ја кажем. Што каже Матија Бећковић, њихов, српски академик, ћераћемо се још. Свега ће бити осим тога да се нећемо ћерати", поручио је Орић са говорнице Зеничанима окупљеним у просторијама Исламског педагошког факулета.