latinica  ћирилица
13/07/2018 |  10:35 ⇒ 10:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: То што је Марјановић пуштен не значи да нема доказа, има

То што је Зоран Марјановић пуштен из притвора не значи да против њега нема доказа да је убио своју супругу Јелену, рекао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Министар је навео да полиција и тужилаштво сматрају да су прикупили довољно доказа за осуђујућу пресуду.

Он каже да не жели да коментарише одлуке суда, али да се у јавности створила погрешна, искривљена слика да је Марјановић пуштен на сободу јер нема доказа против њега

- Притвор није кривична санкција. Притвор се одређује осумњиченим, а Марјановић је једини осумњичен у случају убиства пјевачице Јелене Марјановић - истакао је министар.

- Осумњичен је за тешко кривично дјело, за убиство које је почињено на звјесрски, бруталан начин - појаснио је министар.

Кривични поступак је у току, додао је, и напоменуо, да ће се о судском поступку суд опредијелити на основу доказа да ли је Зоран Марјановић крив или није крив.

- Људи из полиције и тужилаштва у тренутку када је подигнута оптужница су сматрали да прикупљено довољно доказа који њега инкриминишу и који су довољни за осуђујућу пресуду. То је суштина - нагласио је Стефановић.

Подсјећа да се притвор осумњиченом одређује да не би поновио кривично дјело, да не би утицао на свједоке, узнемиравао јавност, побјегао из земље.

- Марјановић је девет мјесеци у притвору. Суд је извео све потребне доказе, обавио саслушања. Тужилаштво и полиција прикупили су довољно доказа на основу налога суда. Пуштање из притвора нема везе да ли је неко крив или није крив - рекао је министар.

Он каже да га брине креирање атмосфере у друштву и пита се гдје је нестала емпатија према убијеној Јелени Марјановић.

- Суд ће урадити свој посао и дати коначну ријеч о томе. Ми сматрамо да постоји довољан број доказа. Видјећемо шта ће суд рећи - закључио је министар.