latinica  ћирилица
13/07/2018 |  15:54 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Слијепчевић: Ни вербално ни физички нисам напао аустријског амбасадора

Требињски пензионер Михајло Слијепчевић рекао је да је у Требињу разговарао са амбасадором Аустрије Мартином Памером и да га није ни вербално ни физички напао, те да није било никавог инцидента.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

У тренутку док је био са неколицином својих пријатеља испред Удружења пензионера које користи приземље зграде старе жељезничке станице, каже Слијепчевић, непозната особа је фотографисала у њиховом правцу.

"Питао сам га ко је и у које сврхе ће да користи фотографије, а он је рекао да је амбасадор и почео да ми пријети полицијом и градоначелником, говорећи да ће испричати како се односимо према страним грађанима", рекао је Слијепчевић новинарима у Требињу и додао да на возилу које је користила та особа није било дипломатске таблице.

Овај требињски пензионер тврди да није пријетио нити је био груб, већ да је поставио сасвим нормално питање, на које је очекивао исто такав и одговор.

"Након нашег разговора он је телефонирао, али не знам кога је позвао. Сигурно није полицију, јер нико није дошао", каже Слијепчевић.

Требињска полиција је саопштила да је дошла до сазнања да је лице чији су иницијали М.С. разговарало са непознатим лицем, које се њему представило као амбасадор Републике Аустрије, не показујући званичне документе којима би свој статус доказало.

Блогер Небојша Вукановић написао је да га је амбасадор Аустрије у БиХ Мартин Памер обавијестио да су га јуче у требињском насељу Ложиона испред старе жељезничке станице "напали примитивци и вандали".

"Амбасадор Памер ме је позвао око 13.00 часова и тражио да реагујем и заштитим га јер су га напали неки локални примитивци, који му нису дозвољавали да ФотограФише старог 'Ћиру' и Жељезничку станицу коју је саградила Аустро-Угарска", написао је Вукановић.