latinica  ћирилица
15/07/2018 |  13:36 | Аутор: СРНА

У току акција прикупљања половних уџбеника

Удружење породица са четворо и више дјеце "Четири плус" Бањалука спроводи акцију прикупљања половних уџбеника за дјецу из вишечланих породица.
„Будимо хумани- ваше старе књиге за неке нове ђаке“ - Фото: РТРС
„Будимо хумани- ваше старе књиге за неке нове ђаке“Фото: РТРС

Јован Радовановић, предсједник Удружења "Четири плус", које броји 637 породица са подручја Бањалуке, рекао је Срни да сви заинтересовани уџбенике могу доставити у просторије Удружења у Улици Петра Рађеновића.

Он је рекао да је више од 70 одсто вишечланих породица у Бањалуци незапослено, па им помоћ у виду уџбеника олакшава и онако тешку финансијску ситуацију.

"Вишечлане породице школују по четворо и више дјеце, тако да ће им свакако уштеда на школским књигама добро доћи", истакао је Радовановић.

Према Радовановићевим ријечима, акција прикупљања половних уџбеника до сада се показала јако успјешном.

Он је додао да се често дешава да родитељи доносе школске књиге на размјену, што је од користи и за Удружење које ће књиге прослиједити другом дјетету, а родитељи за своје дијете добијају оне које су им потребне.

"За одличне ученике од трећег до деветог разреда обезбјеђују се уџбеници у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске, док из Градске управе обезбјеђују комплете уџбеника за наше социјално најугроженије чланове", каже Радовановић.

Он је рекао да уџбенике у Удружењу могу добити и породице које имају једно или двоје дјеце, а које нису у могућности да купе уџбенике.

"Уџбенике првнствено дајемо нашим члановима, али никога никад нисмо изоставили и од осталих грађана, тако да код нас добију уџбенике породице које имају једно или двоје дјеце за школу, а које нису у могућности да купе уџбенике", каже Радовановић.

Он је напоменуо да акцију воде за основну школу, те да у средњој школи дјеца најчешће између себе размјењују уџбенике и тако се сналазе.