latinica  ћирилица
15/07/2018 |  18:27 ⇒ 16/07/2018 | 10:08 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Ђоковићу освајање Вимблдона

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је, у своје и у име грађана Републике Српске, српском тенисеру Новаку Ђоковићу освојену титулу на Вимблдону и освајање 13. Гренд слема.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС) -
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС)

"Великом побједом у финалу најпрестижнијег тениског турнира на свијету још једном сте потврдили своју спортску генијалност, те показали да заслужујете позицију најбољег свјетског тенисера а све нас, који за Вас навијамо, учинили поносним и срећним својим великим повратком у врх свјетског тениса", навео је Додик у честитки Ђоковићу.

Предсједник Српске пожелио је Ђоковићу пуно спортске среће, успјеха и да још пуно година господари свјетским тениским теренима, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку тенисеру Новаку Ђоковићу поводом освајања титуле на Вимблдону и освајање 13. Гренд слема.

"У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем Вам најискреније честитке поводом освајања још једне титуле првака на турниру Вимблдон. Одличном игром у току финала потврдили сте своју доминацију у свјетском тенису, те учинили поносним све љубитеље тениса широм Републике Српске", навела је Цвијановићева у честитки српском тенисеру.

У име грађана Републике Српске, премијер Српске пожељела је Ђоковићу добро здравље, професионални и лични успјех, те још много побједа на свјетским такмичењима, саопштено је из Владе Српске

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић четврти пут у каријери освојио је Вимблдон, пошто је данас у финалу савладао Јужноафриканца Кевина Андерсона 6:2, 6:2, 7:6 (7:3).