latinica  ћирилица
16/07/2018 |  11:51 ⇒ 17:27 | Аутор: РТРС

Састанак Путина и Трампа "добар почетак" (ВИДЕО)

У Предсједничкој палати у Хелсинкију одржан је састанак предсједника Русије и САД Владимира Путина и Доналда Трампа.
Путин и Трамп (Фото: Russia Today) -
Путин и Трамп (Фото: Russia Today)

Састанак Путина и Трампа у четири ока завршен је послије 2 сата и 10 минута. По окончању овог састанка, почели су руско-амерички разговори у проширеном саставу, за које је предвиђено сат и 45 минута. 

У делегацији руске стране на преговорима учествују шеф дипломатије Сергеј Лавров, портпарол предсједника Русије Дмитриј Песков и помоћник предсједника Јуриј Ушаков

Иако је Бијела кућа раније саопштила да ће заједничка прес-конференција два лидера бити одржана у 16.50 по локалном времену, очигледно да ће читав распоред бити помјерен.

Трамп је рекао да је његов данашњи састанак "један на један" са руским предсједником био "добар почетак".

Он се кратко обратио новинарима за конференцијским столом док је био окружен највишим званичницима на почетку радног ручка.

Путин је на почетку сусрета поздравио америчког колегу и рекао да се настављају стални контакти, који су започети на међународним платформама.

Он је рекао америчком колеги Доналду Трампу на почетку сусрета у Хелсинкију да је вријеме да се разговара о односима између Вашингтона и Москве.

Путин је истакао да је дошло вријеме да се детаљно разговара о билатералним односима и "различитим болним тачкама у свету, којих има прилично много".

Трамп је, са своје стране, честитао Путину на доброј организацији Свјетског првенства у фудбалу.

Он је додао да је цијели свијет заинтересован за добре односе Русије и САД.

Трамп је рекао данас пред сам почетак састанка са руским предсједником Владимиром Путином у Хелсинкију да су добри односи са Русијом "добра, а не лоша ствар".

Извор: Спутњик, СРНА