latinica  ћирилица
16/07/2018 |  14:37 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Пронађено 13 миграната у Брезовом Пољу

Припадници полиције Брчко дистрикта привели су протекле ноћи 13 илегалних миграната из Пакистана, потврђено је из полиције.
Брчко полиција - Фото: РТРС
Брчко полицијаФото: РТРС

Мигранти су неколико минута послије поноћи пронађени на путу Брчко-Бијељина, у мјесту Брезово Поље.

Портпарол полиције Брчко дистрикта Халид Емкић рекао је да је над приведеним мигрантима извршена криминалистичка обрада, након чега су предати Служби за послове са странцима БиХ у Брчком.

"О овом догађају је обавијештено и Тужилаштво БиХ које ће вршити провјере у својој области, а мигранти су јутрос били и у Теренском центру Службе за послове са странцима БиХ у Брчком, гдје је са њима обављен информативни разговор", рекао је Емкић.

Шеф Теренског центра Службе за послове са странцима у Брчком Јован Стојичић рекао је да је према добијеним информацијама ова група миграната "највјероватније дошла из Србије, односно из правца Бијељине, те да је остало непознато како су прешли границу".

"Ово је највећа група миграната откривена на овом простору, од када су појачане радње на откривању илегалних миграната на овом простору", рекао је Стојичић.

Он је додао да је од почетка године у Брчком пронађено 69 илегалних страних држављана, а да је међу њима било и шест малољетника.

"До сада је 27 миграната рекло да имају намјеру да траже азил на простору БиХ, па су им издате потврде о овој намјери са упуством да се јаве у Азилантски центар у мјесту Делијаш у сарајевској општини Трново", рекао је Стојичић.

Он је додао да су ти мигранти били поријеклом из Авганистана, Пакистана, Либије, Сирије, Бангладеша, Ирана и Ирака.