latinica  ћирилица
16/07/2018 |  16:19 | Аутор: СРНА

Амиџић: Прва сезона гријања у којој град неће финансирати набавку енергента

Замјеник градоначелника Бањалуке Срђан Амиџић рекао је да ће предстојећа сезона гријања бити прва у којој град неће финансирати набавку енергента, већ ће је самостално финансирати предузеће "Еко-топлане".
Срђан Амиџић - Фото: РТРС
Срђан АмиџићФото: РТРС

Амиџић је рекао новинарима у Бањалуци да град више неће давати ни гаранције, нити субвенције у вези са финансирањем набавке мазута.

Он је подсјетио да је град у протеклих 11 година дао 130 милиона КМ да у граду не би стало гријање.

Амиџић је рекао да је услов града да у току сезоне гријања морају остати функционална постројења која су у власништву града, односно стара "Топлана", што подразумијева минимум технолошке производње.

Он је навео да "Еко-топлане" уредно врше набавку дрвне биомасе, односно сјечке.

"Мислим да ће прије саме сезоне имати набавку око 70 одсто потребне биомасе за гријање града", каже Амиџић.

Он је подсјетио да су "Еко-топлане" Бањалука имале уговор о закупу капацитета "Топлане", који је трајао три мјесеца, те да је њихов задатак када је ријеч о "Топлани" да све што су користиле врате у претходно стање.

"Тај уговор је истакао када је ријеч о коришћењу постројења, али и даље траје
улагање `Еко-топлана` према `Топлани` да буде урађен ремонт постојећих постројења и мреже. Ако се то не би десило подразумијевало би се да то уради град. Ако неко сматра да би требало тај трошак пребацити на град о томе можемо разговарати на сједници Скупштине града, али мени је драго да се новац за то више не издваја из градског буџета", рекао је Амиџић.