latinica  ћирилица
17/07/2018 |  12:45 ⇒ 16:01 | Аутор: Б92

Мачван због рата побјегао из Вуковара - Послије славља у Загребу није могао да ћути

Фудбалска репрезентација Хрватске поражена је у финлу Свјетског првенства од Француске, али је свеједно остварила велики успјех и освајањем другог мјеста.
Милан Мачван (фото: StarSport) -
Милан Мачван (фото: StarSport)

Тим поводом је у Загребу приређен дочек и прослава фудбалерима, али се све отргло контроли пошто је ту био и пјевач Марко Перковић Томпсон познат по проблематичним текстовима својих пјесма, док је селектор Хрватске Златко Далић дао контроверзну изјаву, тачније поручио са бине ''Ово је за бранитеље''.

Све то засметало је кошаркашком репрезентативцу Србије Милану Мачвану, рођеном у Вуковару 1989. који је због рата био присиљен да напусти родни град и спасава живу главу.

Није се никада до сад српски репрезентативац оглашавао о свему што је прошао као дијете, нити се бавио политиком, али се овог пута Мачван огласио на Твитеру.

- Бојим се да су многи који су навијали за фудбалску или ногометну репрезентацију (како год) у ствари навијали за бранитеље и шаховницу (против којих наравно немам ништа, јер сам тамо и рођен) али да бар не прелазимо неке границе у љубави које су давно постављене - поручио је Мачван на Твитеру.

Извор: srbijadanas.com