latinica  ћирилица
18/07/2018 |  20:23 ⇒ 22:50 | Аутор: РТРС

Савић: Окрећемо се четвртфиналу!

Ватерполо репрезентација Србије одрадила је најтежи посао у Групи Д, савладавши Русију 11:9, и сада се мирно може окренути четвртфиналу, иако је остао још један дуел у групи - против Словачке у петак од 11.00 часова.
Дејан Савић (Фото: Ватерполо савез Србије) -
Дејан Савић (Фото: Ватерполо савез Србије)

Селектор Србије Дејан Савић био је задовољан издањем свог тима који евидентно подиже форму из меча у меч.

- Било је контри са обје стране и то мора да се истакне. Постигли смо доста голова на тај начин. Најбитнија је побједа и сада се окрећемо даље, четвртфиналу – кратак је био Савић.

Велики посао, поготово у дефанзивним задацима, обавио је Милош Ћук.

- Тешка утакмица и види се да форма још није на жељеном нивоу. Руси су снажна екипа и мучили смо се више од двије четвртине. Било је доста контри, а почетком треће смо направили разлику и привели утакмицу крају на прави начин. Нисмо најбоље дјеловали, стиже поправни са Словачком и мислимо на четвртфинале – поручио је Ћук.

Свој допринос у фази напада дао је и Душан Мандић.

- Важна побједа, али нисам задовољан одбраном. Битан је тријумф. Напад је ишао, али одбрана... Морамо да је поправимо - рекао је он.

Дуел са Русима највише ће у сјећању остати Немањи Вици, који је постигао дебитантски погодак на великим такмичењима.

- Физички тешка утакмица. Побједа много значи, посебно јер нам обезбјеђује мирну припрему за четвртфинални сусрет. Али неопходно је да у одбрани сложимо све коцкице како треба - навео је он.