latinica  ћирилица
19/07/2018 |  14:51 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

Мрда: Влада знатно уложила за унапређење културе и образовања

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Данијела Мрда рекла је данас да је Влада Српске под вођством Жељке Цвијановић претходних година уложила знатна средства за унапређење културног живота и установа културе у Републици Српској, као и за афирмацију образовања на свим нивоима.
Источно Сарајево, Мрда, библиотека, донација - Фото: СРНА
Источно Сарајево, Мрда, библиотека, донацијаФото: СРНА

"Усвојили смо нове законе за основно и средње образовање, закон о библиотечкој дјелатности, извршили смо измјене и допуне Закона о високом образовању и Закона о култури", навела је Мрда.

Она је објаснила да се при томе водило рачуна да се испуне захтјеви међународне заједнице и међународни стандарди када је ријеч о унапређењу културе и области образовања.

"Ако овим континуитетом наставимо радити, сигурно ће улагања у културу и образовање у наредном периоду бити на вишем нивоу, боља и свакако да ћемо дефинисати све оно што је потребно радити кроз стратегије које су усвојене у Народне скупштине Републике Српске", истакла је Мрда.

Мрда је данас уручила Дјечијем одјељењу Матичне библиотеке у Источном Сарајеву књиге добијене путем донације Завода за уџбенике Србије.