latinica  ћирилица
20/07/2018 |  08:55 ⇒ 12:45 | Аутор: СРНА

Министар Богданић испратио дјецу на љетовање

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић испратио је јутрос 49 дјеце са четири пратиоца из Модриче и Шамца на десетодневно љетовање у Бечиће у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Српске".

Богданић је рекао да ће у овој, осмој смјени на црногорском приморју љетовати 147 дјеце у пратњи 11 васпитача и пет родитеља из Модриче, Шамца, Лакташа и Прњавора.

"Пројекат `Социјализација дјеце Републике Српске` кроз боравак на мору и ове године ће обухватити око 1.800 дјеце кроз 14 смјена из свих крајева Републике Српске", рекао је Богданић новинарима у Модричи.

Он је оцијенио да је ово један од најбољих пројеката које Влада Републике Српске финансира од 2002. године, од када је њиме обухваћено око 28.000 дјеце.

Богданић је подсјетио да Влада Републике Српске сваке године уложи око 1,1 милион КМ у пројекат у коме дјеца из породица са социјалним потребама и дјеца из породица погинулих бораца и ратних војних инвалида имају прилику да се друже и да кроз разне активности проведу вријеме на мору, те да се кроз разне радионице и спортска такмичења упознају и стварају нова пријатељства.

"Надам се да ће се и у наредном периоду пројекат реализовати и да ће обухват дјеце бити већи", рекао је Богданић.

У Бечиће је са Аутобуске станице Модрича испраћено 23 дјеце са два пратиоца из ове општине и 26 дјеце са два пратиоца из Шамца.

Пратилац дјеце из Модриче, наставница из Милошевца Ружица Пандуревић рекла је да први пут иде са дјецом на љетовање и изразила наду да ће боравак протећи без проблема.

Програмом "Социјализација дјеце Републике Српске", у којем Модрича учествује од његовог покретања, овом смјеном обухваћено је 450 дјеце, потврђено је у модричком Центру за социјални рад.