latinica  ћирилица
20/07/2018 |  16:03 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Повећан број запослених у приједорској регији

У приједорској регији, повећан је број запослених. У јуну ове године, по евиденцији Бироа за запошљавање, посао су добила 303 лица. Према подацима Завода за запошљавање, у првој половини 2018. године, запослених је више за 15 одсто у односу на претходну годину.

У Центру за информисање, савјетовање и образовање младих, ЦИСО у Приједору у јуну, обуку је завршило 125 полазника од којих се 93 запослило.

"Они се обраћају и када траже неки бољи посао, настоје напредовати у каријери и имамо константне контакте, много тих странака су постали и послодавци, људи који доносе одлуку кога ће запослити и ангажовати. Чак и у тим случајевима нам се обраћају", рекао је стручни сарадник за професионално и каријерно информисање Драган Драгојевић.

У Заводу за запошљавање Филијале Приједор кажу да су овогодишње статистике запослења најбоље у посљедњих десет година. У првој половини ове године запослено је 2.680 лица, што је за 15 одсто више него у истом периоду претходне године.

"Ми смо у јуну 2018. године посредством филијале Приједор запослили 480 активних тражилаца посла, што је 17 одсто више или за 68 лица више него у истом периоду прошле године", наглашава руководилац Филијале Приједор Здравко Сувајац.

У Филијали Приједор до краја године очекују још боље резултате када је ријеч о запошљавању, а свему томе доприноси најављена реализација пројекта Владе, чији је циљ повећање броја запослених у Српској.