latinica  ћирилица
21/07/2018 |  12:13 ⇒ 22/07/2018 | 14:15 | Аутор: РТРС

Одговор министра Драгана Лукача на Мектићеве нападе на институције Српске

Одговор министра МУП-а Републике Српске Драгана Лукача на неистине Драгана Мектића које је изнио гостујући на БН телевизији.

Реаговање преносимо у цијелости:

Сарајевски кловн од министра у лику Драгана Мектића поново се дрзнуо да напада и криминализује институције Републике Српске.

Ово је једнан од његових већ небројених покушаја да уруши кредибилитет институција и саме Републике Српске. Исто је урадио са неутемељеном причом о паравојним и параполицијским јединицама са којом је свјесно нанио огромну штету Републици Српској на унутрашњем и међународном плану. Ова прича се показала као потпуно измишљена, а у циљу дестабилизације и вођења специјалног рата против Републике Српске на чијем челу стоји сарајевски "државни министар" Мектић. Он и даље упорно и вриједно ради против свега што има обиљежје и предзнак "српско", а по наређењу својих налогодаваца из Сарајева. Они га држе управо због потребе да се обрачунавају са институцијама Републике Српске по старом Муратовом принципу да ће то Срби боље урадити за њихов рачун него и сами муслимани.

И управо тако пошаљу и користе као кловна у циркусу "нашег министра", како је то једном приликом сам изјавио Насер Орић за србина Мектића. Истог оног којег извуку из задњег џепа и пошаљу да блати Републику Српску, а он сав сретан то ради са великим еланом, а све само да му не извуку из задњег џепа кривичну пријаву за ратна дешавања у Прњавору, која већ стоји спремна у Тужилаштву БиХ и само чекају да Мектић каже да нешто није спреман урадити против институција Републике Српске, па да је активирају. Али он је спреман продати и народ и Републику, и образ и част које је одавно бацио под ноге само да би задржао столицу у Сарајеву са које пљује на Републику Српску, а која му гарантује сигурност од процесуирања на Суду.

По истом наређењу је "њихов министар" а Србин Мектић свакодневно нападао Министарство унутрашњих послова Републике Српске да се наоружава и да то није потребно и легално, јер по његовом стручном мишљењу Србима на овом простору не пријети никаква опасност, без обзира што у БиХ постоје хиљаде радикалних исламиста спремних да првом приликом поново сијеку српске главе. Међутим ,њихов министар' а србин Мектић неће да прича о томе, јер није добио одобрење од својих ментора и није прича на штету Републике Српске за које је он задужен да проводи.

У истом стилу је и његова задња циркуска представа и изјава за БН ТВ да врх Министарства унутрашњих послова Републике Српске "дила дрогу" и да он има за то чврсте аргументе, али само му треба да СЗП добије подршку у октобру на изборима да би он могао да се обрачуна са криминалом у Републици Српској. Ваљда да се обрачуна са криминалом у свом стилу као што обећава скоро четири године из Сарајева, а сваку изјаву о великом криминалу у Републици Српској, који никако да докаже, док у Федерацији БиХ све цвијета од поштења и нико није запамтио ниједну такву Мектићеву изјаву. Осим ако му је била потребна за личне обрачуне са појединцима.

Ако човјек на позицији министра безбједности са чврстим аргументима о "дилању дроге", као што он каже, нема могућности да покрене поступак о криминалу онда је потпуно неспособан или је само лажов без икаквог аргумента који и даље покушава да блати институције Републике Српске као и раније.

Позивам Мектића да своје "чврсте аргументе" достави његовом пријатељу директору Перици Станићу и СИПА-и, која је Управна организација у његовом Министарству безбједности, да испитају све у вези његовог навода и за то не морају чекати октобар, јер имају све законске могућности ако имају и наводне Мектићеве доказе, за које одговорно тврдим да су лажни и измишљени као и све што он ради свих ових година забављајући народ својим кловновским представама. Такође, позивам и Републичко тужилаштво Републике Српске да позове Мектића и узме изјаву од њега у циљу утврђивања истине на околности које је изнио на БН телевизији, оптужујући врх Министарства унутрашњих послова Републике Српске чиме је починио кривично дјело лажног пријављивања по КЗ Републике Српске и на основу којег мора одговарати.