latinica  ћирилица
21/07/2018 |  19:29 | Аутор: РТРС

Крупа на премијери боља од Челика (ФОТО)

Фудбалери Крупе у новој сезони Премијер лиге БиХ стартовали су побједом пошто су на свом терену у оквиру првог кола савладали Челик са 3:1.
Фудбалски меч ФК Крупа : НК Челик - Фото: РТРС
Фудбалски меч ФК Крупа : НК ЧеликФото: РТРС

Свој деби на тренерској клупи у БХ елити Бранислав Крунић започео је тако побједом, и наговијестио након првих 90 минута да састав из Крупе на Врбасу неће никоме бити лак залогај, како су то неки предвиђали.

Кренула је Крупа фуриозно на старту утакмице. Већ у петом минуту затрењсла се мрежа Дујковића. Милановић је извео корнер са лијеве стране, а највиши у скоку био је Макитан, који главом шаље лопту у мрежу за 1:0.

Крупа - Челик (ФОТО: РТРС)

То је дало сигурност фудбалерима Крупе који су господарили средином терена, па већ у 16. минуту велика прилика за Крупу. Никодијевић је сјајно центрирао, а Кољић главом погађа пречку. Међутим, само четири минута касније исти играч шаље лопту на право мјесто. Након прекида најсналажљивији у шеснаестерцу Челика био је Елвир Кољић и већ је 2:0 за Крупу.

Крупа - Челик (ФОТО: РТРС)

Ипак, радост домаћина кратко је трајала, јер Дедић у 29. минуту враћа “црно-црвене” у игру, Марковић је добро интервенисао први пут, али из другог покушаја нападач Челика погађа за 2:1. Могли су се гости вратити потпуно у игру у 45. минуту, али Граховац није био прецизан, па се на полувријеме отишло са предности домаћег тима.

Могао је Кољић до другог поготка у 54, минуту, али се спетљао и промашио гол са 2-3 метра. Запријетио је и Челик у 69. минуту преко Шишића, али пречка је савезник Крупе, а већ два минута касније стављена је тачка на ову утакмицу. Резервиста Марић проиграо је Кољића који рутински са 12 метара матира Дујковића за коначних 3:1.

Крупа - Челик (ФОТО: РТРС)

 КРУПА - ЧЕЛИК 3:1 (2:1)

Стријелци: 1:0 Макитан (5), 2:0 Кољић (20), 2:1 Дедић (29), 3:1 Кољић (71). Стадион: ФК Крупа. Гледалаца: 500. Судија: Лука Билбија (Приједор). Помоћници: Муамер Чаушевић (Сарајево) и Стефан Тешановић (Источно Сарајево). Делегат: Миле Мандић (Козарска Дубица).

Крупа: Марковић, Макитан, Кољић, Дујаковић, Пузигаћа, Марјановић, Никодијевић, Савић, Милановић, Максимовић, Николић.

Челик: Дујковић, Беваб, Дедић, Салчиновић, Караматић, Граховац, Ливаја, Јамак, Шишић, Николић, Адиловић.