latinica  ћирилица
22/07/2018 |  10:34 ⇒ 17:10 | Аутор: СРНА

Шпирић: Мектићев крајњи циљ укидање МУП-а Српске

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић сматра да је стварни циљ изјава министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића укидање Министарства унутрашњих послова Републике Српске, те да је посљедњи час да позив на рушење институција Српске добије институционални одговор.

Шпирић је напоменуо да је МУП Републике Српске с великом муком и ауторитетом предсједника Српске Милорада Додика и српског народа у цјелини сачуван, те да је бестијално позивати родитеље да чувају дјецу од представника овог министарства или мигранте насељавати на повратничка српска огњишта.

Према његовим ријечима, није ту ријеч само о "тоталном моралном посрнућу" једног човјека који се случајно затекао на функцији министра безбједности, већ је ријеч о нечему дубљем.

- Упућивати такве ријечи према припадницима МУП-а Републике Српске из којег је, како рече потекао, посебно према његовом руководству, према предсједнику Републике Српске и његовој породици и многим другима, у ствари говори да човјеку треба помоћ - рекао је Шпирић Срни реагујући на Мектићеву изјаву да "врх МУП-а Српске дилује дрогу".

Он је оцијенио да сваки јавни наступ Мектића води његовој потпуној делегитимизацији.

Шпирић каже да тако буде када "човјек који је у рату, о чему постоје његово признање и валидни докази, продавао крадене споменике, злоупотребљавао саобраћајна документа, прикривао саобраћајне незгоде до застаре од којих су дјеца остајала са трајним инвалидитетом, некажњено кадровањем СДС-а постане министар".