latinica  ћирилица
22/07/2018 |  12:47 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Дрварска моторијада - туристичка промоција општине

У Дрвару је одржана традиционална моторијада, која је окупила неколико стотина мотоциклиста. За општину Дрвар овај догађај био је прилика за туристичку промоцију.

Мотоциклисти из Републике Српске, Босне и Херцеговине, као и неколико земаља бивше Југославије одушевљени су пријемом у Дрвару.

Сусрет "бајкера" у Дрвару организује локални мото-клуб "Гризли" уз финансијску подршку општине.

Према ријечима организатора, на моторијади се окупе представници више од стотину клубова.

"Ово нам је десета, јубиларна, коју организјемо већ десет година заредом, постала је традициција у Дрвару, а што се тиче људи, долазе нон-стоп и клубови  са простора екс-Југославије", рекао је Јоле Раца, организатор моторијаде и предсједник мото-клуба "Гризли" Дрвар.

Посјетиоце су посебно одушевиле акробације на мотоциклима, које су извели Немања Михајловић из Бањалуке, бивши јуниорски свјетски и европски првак у акробатском мотоциклизму, и Дејан Шпољар из Хрватске, вишеструки шампион те земље.

Општина Дрвар генерални је спонзор моторијаде, коју је сврстала међу важније догађаје у граду, због њеног значаја за туристичку промоцију.

"Видјели сте да овдје долази много људи са стране, који, надам се, носе најљепше успомене из Дрвара, чиме промовишу нашу општину", истиче Горан Броћета, начелник општине Дрвар.

Моторијада је један од бројних догађаја током љета у Дрвару.

Наредног викенда одржаће се кошаркашки "стрит бол" турнир, а затим слиједе Сабор крајишке пјесме и надалко позната "Дрењијада".