latinica  ћирилица
22/07/2018 |  15:02 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Покрет Позитивне снаге Српске наставио кампању "Селу у походе"

Представом “Тајна великог носа“ у Ситнешима код Српца и лакташком селу Косјерово настављена је кампања “Селу у походе“ у организацији Покрета Позитивне снаге Српске.

Циљ је да се културни садржаји приближе дјеци и становницима руралних крајева, и на тај начин оживи културни живот у мањим срединама.

Малишани у Ситнешима и Косјерову глумце су дочекали са одушевљењем. Кажу немају прилику да често гледају представе са познатим глумцима.

У многим срединама реновирани су друштвени домови али су они и даље без културних садржаја који се углавном приређују у општинским средиштима.

- Ово је позитивни примјер како је једно напредно пољопривредно село добило добар дом а такви су и остали домови у нашим мјесним заједницама - каже Борис Спасојевић, предсједник Скупштине општине Лакташи.

Бањалучким глумцима у представи су се придружили и познати београдски, Ненад Окановић и Бојан Ивковић. Одушевљени пријемом, и они носе само позитивне утиске.

- Сад сам већ сигуран да радимо једну велику ствар, праву ствар за ову дјецу и овај народ овдје јер сад видим да долазе не само дјеца већ и одрасли да гледају и уживају - истиче глумац ненад Окановић.

Ово је само почетак акције "Селу у походе", а циљ је обнова духовног, просвјетног и културног живота у руралним срединама Српске, поручили су из Позитивних снага Српске.

- Да дођемо у мјеста у којима представе нису организоване десетинама и десетинама година а гдје постоје домови културе и сматрам да тај капацитет требамо искористити и у неко наредно вријеме да оживимо тај простор кроз организовање оваквих догађаја - поручује Војислав Савић из Покрета Позитвне снаге Српске.

До сада је представа "Тајна кривог носа" одиграна у шест средина бањалучке регије. Слична гостовања су планирана широм Републике Српске током којих ће посјетиоци моћи да упознају позната глумачка имена.