latinica  ћирилица
22/07/2018 |  17:41 ⇒ 17:51 | Аутор: СРНА

"Гастро сусрети" у Пелагићеву; Велики допринос развоју туризма (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић оцијенила је да "Гастро сусрети", које је данас отворила у Пелагићеву, представљају велики допринос развоју туризма на локалном и на републичком ниову.
Жељка Цвијановић на Гастро-сусретима у Пелагићеву - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић на Гастро-сусретима у ПелагићевуФото: РТРС

"Сама манифестација ужива подршку како локалних власти тако и Владе Републике Српске, а то доказују средства која Министарство трговине и туризма издваја да би помогло ову манифестацију", рекла је Цвијановићева новинарима.

Цвијановићева је рекла да вјерује да је ово једна од ствари које ће помоћи да се Пелагићево и читав овај крај испрофилише као туристичка дестинација.

Према њеним ријечима, на овај начин се у веома лијепом свјетлу промовишу општина Пелагићево и Република Српска.

Премијерка на отварању Гастро сусрета у Пелагићеву (Фото: РТРС)

Цвијановићева је након отварања манифестације обишла све штандове са изложеним специјалитетима домаће кухиње, као и штандове са рукотворина.

Цвијановићева је изразила задовољство тиме што се води рачуна о обичајима и што се то промовише у Републици Српској.

"Важно је да промовишемо и да уживамо у оваквим догађајима", рекла је Цвијановићева.

Отварање Гастро сусрета у Пелагићеву (Фото: РТРС)

Министар индустрије, енергетике и рударства Српске Петар Ђокић истакао је да "Гастро сусрети" постају традиција будући да се девети пут организују.

"По масовности и броју излагача можемо рећи да је ова традиција већ прихваћена и да ће из године у годину давати све веће и веће резултате. Наш крајњи циљ је да ово језеро у Пелагићеву у будућности претворимо у још значајнији туристички центар овог дијела Српске", нагласио је Ђокић.

Он је нагласио да је Посавина житница Републике Српске, али да има и других потенцијала као што је туризам који може бити једна од смјерница у развоју општине Пелагићево.

Ђокић је додао да је Влада Републике Српске улагала у туристички потенцијал ове општине, те да ће тако бити и у будућности.

Начелник општине Пелагићево Симо Стакић захвалио је излагачима, те истакао како је сигуран да ће овај догађај у будућности бити примјер доброг начина развоја туризма.