latinica  ћирилица
22/07/2018 |  19:03 | Аутор: СРНА

У понедјељак обилне падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекују обилније падавине, од 20 до 30 литара кише по метру квадратном, а понегдје на сјеверу и више од 40 литара.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Ујутру ће киша падати у већини предјела, а јаче падавине очекују се на сјеверу и западу, само ће понегдје на крајњем истоку бити суво, али ће током пријеподнева и тамо почети падавине.

Током дана биће свјеже и кишовито. Биће и пљускова са грмљавином са обилнијим падавинама.

Дуваће слаб до умјерен западни и сјеверозападни вјетар који ће понедгје крајем дана јачати.

Минимална температура ваздуха од 15 до 20, а највиша дневна од 20 до 25, на југу до 28 степени Целзијусових.

Промјењиво вријеме са повременом кишом биће и у уторак, 24. јула. Киша ће бити чешћа ујутро, а током дана очекују се и краћи сунчани периоди. Највиша дневна температура ваздуха од 23 до 28, на југу до 31 степен.

Топлије и сунчаније биће у сриједу, 25. јула, док ће на истоку бити нестабилније вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, Највиша дневна температура ваздуха од 25 до 30, на југу око 33 степени.

Метеоролози су за четвртак, 26. јул, најавили претежно сунчано и топло вријеме, али ће поподне на истоку са развојем облака понегдје бити краткотрајних пљускова. Највиша дневна температура ваздуха од 27 до 31, на југу око 33 степени.

Вишеград је данас са 32 степена био најтоплији град у 14.00 часова, док је најсвјежије било на Хан Пијеску гдје су измјерена 23 степена Целзијусова.