latinica  ћирилица
10/08/2018 |  10:58 ⇒ 11/08/2018 | 09:07 | Аутор: РТРС

Значајна предност Додика и Цвијановићеве

Прелиминарно потпуно независно истраживање јавног мњења, рађено крајем јула на узорку од 3.209 испитаника у Републици Српској, показује да у Изборној јединици један /Приједор/ кандидат СНСД-СП-ДНС за српског члана Предсједништва БиХ Милорад Додик има подршку 44 одсто анкетираних грађана, док кандидат Савеза за промјене Младен Иванић има 25 одсто.

Кад је ријеч о кандидатима за предсједника Републике Српске, Жељка Цвијановић има подршку 40 одсто анкетираних, а Вукота Говедарица 25 одсто, показује најновије истраживање које је радила реномирана агенција из Србије, а које је у посједу АТВ-а.

У Изборној јединици два /Градишка/ Додик има значајну предност над Иванићем. За Додика се изјаснило 48 одсто испитаника, а за Иванића 22 одсто.

И када је ријеч о позицији предсједника Републике, Цвијановићева је у предност са 38 одсто гласова анкетираних у односу на Говедарицу за којег се изјаснило њих 23 одсто.

Додик и Цвијановићева су у значајној предности и у Изборној јединици три /Бањалука/ у односу на своје противкандидате Иванића и Говедарицу. За Додика се изјаснило 42 одсто испитаника, а за Иванића 26 одсто, док је за Цвијановићеву 30 одсто, а за Говедарицу њих 18 одсто.

У Изборној јединици четири /Дервента-Модрича/, такође, убједљива је предност Додика за кога се изјаснило 47 одсто анкетираних, а за Иванића њих 28 одсто.

Што се тиче кандидата за предсједника Српске, за Цвијановићеву се изјаснило 37 одсто анкетираних, а за Говедарицу 20 одсто.

У Изборној јединици пет /Добој/ 45 одсто анкетираних дало је повјерење Додику, а 25 одсто Иванићу, као кандидатима за српског члана Предсједништва БиХ.

Када је ријеч о кандидатима за предсједника Републике Српске Цвијановићева има подршку 39 одсто акетираних, а Говедарица 28 одсто.

У Изборној јединици шест /Бијељина/ за Додика је било 41,5 одсто испитаника, а за Иванића 39,9, док је за Цвијановићеву било 35,6 одсто, а за Говедарицу 38,7 одсто анкетираних.

У Изборној јединици седам /Зворник/ Додик и Цвијановићева су у предности са 43 одсто, односно 46, у односу на Иванића и Говедарицу који су добили повјерење 33, односно 38 одсто испитаника.

Што се тиче Изборне јединице осам и Сарајевско-романијске регије за Додика као српског члана Предсједништва БиХ било је 39 одсто испитаника, а за Иванић 30 одсто.

Цвијановићева као кандидат владајуће коалиције за предсједника Републике Српске добила је повјерење 36 одсто анкетираних, а Говедарица 35 одсто.

У Изборној јединици девет /Требиње/ Додик је добио 52 одсто гласова анкетираних, а Иванић 38 одсто, док је Цвијановићева добила 37, а Говедарица 35 одсто.