latinica  ћирилица
13/08/2018 |  10:31 ⇒ 21:21 | Аутор: РТРС

Састанак о почетку летова "Рајанера" са бањалучког Аеродрома

У просторијама бањалучког Аеродрома одржан је састанак о почетку и значају летова компаније "Рајанер" са овог аеродрома.

Састанку су присуствовали в.д. директора бањалучког аеродрома Душко Ковачевић, министар трговине и туризма Предраг Глухаковић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, представници Туристичке организације Републике Српске и Туристичке организације града Бањалука.

Директор бањалучког аеродрома је изјавио да тренутно нема податке колико је до сада продато карата, али је, како каже, из Рајанера јутрос стигла информација да су у овој ирској компанији задовољни продајом карата и да савјетују грађане да што чешће провјеравају њихов сајт због промотивних активности и попуста.

Када је ријеч о тренутном штрајку у Рајанеру, који је оцијењен као највећи од оснивања компаније, управа аеродрома Бањалука не сматра да ће то утицати на планове ове компаније у Бањалуци.

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић је нагласио да је ово министарство става да од сутра Радна група изради акциони план за промоцију овог аеродрома, а циљ тог плана је, како каже, повећање броја туриста на овом подручју.

Глухаковић је додао да је за 12 одсто повећан број туриста и да су  бањски капацитети попуњени, а да је једна од највећих туристичких агенција, "Томас Кук" из Велике Вританије, показала интерес за дестинације у Републици Српској и Бањалуци

Данас је формирана неформална радна група како би се помогло промоцији, а у њеном саставу су чланови аеродрома, министарстава, пословне заједнице, туристичких организација и агенција, представништава Српске и амбасада БиХ.

Према ранијим најавама из "Аеродрома Републике Српске", највећа европска нискотарифна компанија "Рајанер" требало би да од новембра са бањалучког аеродрома два пута седмично организује летове за Брисел и Меминген.