latinica  ћирилица
14/08/2018 |  14:56 | Аутор: СРНА

У сриједу мало свјежије, уз мјестимичне падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ у сриједу се очекује промјенљиво и претежно облачно вријеме, мало свјежије, уз мјестимичну кишу и понеки пљусак са грмљавином, чешћим на истоку.
Облачно - Фото: илустрација
ОблачноФото: илустрација

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 20, на југу до 23 степена, а највиша дневна температура од 23 до 29, на југу Херцеговине до 32 степена Целзијусова.

Ујутро и прије подне очекује се претежно облачно, мјестимично са кишом и пљусковима са грмљавином, чешћим у централним и источним крајевима, док ће у Херцеговини бити умјерено облачно, уз сунчане интервале, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана и послије подне биће мало свјежије, умјерено до знатно облачно уз кишу повремено и понеким пљуском са грмљавином углавном у централним, источним и јужним крајевима, а на сјеверу и западу смањење облачности уз сунчане интервале.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверни и сјевероисточни, а у Херцеговини умјерена бура.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 17 степени, Бугојно и Ливно 24, Бихаћ 26, Соколац 27, Приједор, Сански Мост и Сребреница 29, Сарајево 30, Бањалука и Градачац 31, Добој, Требиње, Тузла, Зеница и Зворник 32, Брчко 33, те Бијељина и Мостар 34 степена Целзијусова.