latinica  ћирилица
14/08/2018 |  22:13 | Аутор: РТРС

"Месо" на Филмском фестивалу у Монтреалу

Филм "Месо" продуцентске куће Босонога, из Бањалуке, уврштен је у главну такмичарску селекцију "World Competition" овогодишњег Филмског фестивала у Монтреалу од 23. августа до 3. септембра.
Серија и филм "Месо" - Фото: Глас Српске
Серија и филм "Месо"Фото: Глас Српске

Међународни фимски фестивал у Монтреалу одржава се већ 40 година, а фестивалски програм обухвата разноврсне филмове са свих континената у пет такмичарских програма, а један од главних циљева фестивала је повезивање различитих култура кроз филмове.

За филм "Месо" сценарио је написао Никола Пејаковић Коља, режију потписује Саша Хајдуковић, а извршни продуцент је Босонога продукција.

- Ово је већ сада највећи успјех једног локалног бањалучког пројекта и то је нешто на шта можемо бити поносни. Водимо се крилатицом "Важно је учествовати", али смо свјесни квалитета који носи "Месо" и безвременске поруке која је разумљива на свим језицима. За "Месо" ће ово бити и свјетска премијера - рекла је Брана Јанковић, продуценткиња филма и истоимене серије.

Филм "Месо" је, како се наводи у саопштењу, сублимација девет епизода серије и "жестока, савремена и храбра драмска прича, која без длаке на језику говори о транзиционом периоду у малој средини".

Главне улоге тумаче Игор Ђорђевић (Мирко) и Никола Пејаковић (Славко), а играју и Бранко Јанковић, Вук Костић, Марија Пикић, Факета Салихбеговић-Авдагић, Николина Јелисавац, Љубиша Савановић, Томислав Трифуновић, Стојан Матавуљ и остали.