latinica  ћирилица
15/08/2018 |  07:59 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Пројекција филма "Лица лафоре" на Сарајево филм фестивалу

Филм "Лица Лафоре" аутора Дениса Бојића који документује судбину породице Гајић и њихову вишегодишњу надљудску борбу за проналазак лијека против Лафорине болести од које су обољеле њихове кћерке Татјана и Милана, биће приказан данас у оквиру 24. Сарајево филм фестивала.
Филм "Лица лафоре" - Фото: РТРС
Филм "Лица лафоре"Фото: РТРС

Приказивању филма присуствоваће и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак који је на пројекцију позвао резидентне амбасадоре у БиХ и шефове мисија међународних организација у БиХ, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Филм "Лица Лафоре", рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске, прича је о огромном напору једне породице и ентузијазму водећих свјетских научника спојеном у невјероватној снази људског духа који помјера границе у свијету науке и показује да ништа није немогуће.

Вишеструко награђивани филм базиран је на причи доктора Сњежане Гајић, мајке сестара Гајић и великог борца за проналазак лијека против Лафорине болести.

На иницијативу Министарства иностраних послова БиХ у подршку борби за проналазак лијека против Лафорине болести укључили су се и познати спортисти - одбојкашица Тијана Бошковић и фудбалер Миралем Пјанић, као и бројне јавне личности.

Филм ће бити приказан у сали "Мултиплекс синема ситија" у 12.30 часова.