latinica  ћирилица
15/08/2018 |  11:17 ⇒ 12:21 | Аутор: СРНА

Митровић: Формирање комисије о Сарајеву од непроцјењиве важности

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да је од непроцјењиве важности да буде формирана међународна комисија која би објективно и непристрасно утврдила истину о страдању Срба у Сарајеву у протеклом рату.
Недељко Митровић - Фото: СРНА
Недељко МитровићФото: СРНА

"Сигурно је да је неколико хиљада Срба страдало у Сарајеву, али тачан податак мора бити утврђен. Зато је важно да комисија буде формирана и да је чине експерти који ће бити непристрасни", рекао је Митровић Срни.

Он је подсјетио да Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ није формирала комисију која је требало да испита и сачини извјештај о страдању Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године, иако је то било наложено.

"Мора се утврдити колико је Срба нестало у Сарајеву, колико их је погинуло и било у логорима. Било би добро да неко и из ФБиХ учествује у раду комисије која ће бити формирана", додао је Митровић.

Народна скупштина сматра да Влада Републике Српске треба да формира и независну међународну комисију која би објективно и непристрасно утврдила истину о страдању Срба у Сарајеву с обзиром на чињеницу да Влада ФБиХ није формирала комисију која је требало да испита и сачини извјештај о страдању Срба у Сарајеву од 1991. до 1995. године.