latinica  ћирилица
15/08/2018 |  11:30 ⇒ 11:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Функционери Слободне Хрватске бацали јаја на просторије Министарства здравља

Загребачка полиција привела је двојицу функционера странке Слободна Хрватска, који су јајима гађали врата Министарства здравља.

Они су јајима гађали министартсво током протеста због смрти младића Матеа Ружића у Запрешићу, усљед колапса Хитне помоћи.

Незадовољни грађани засули су у уторак јајима врата на згради Министарства здравства, захтијевајући оставку министра здравља Милана Кујунџића.

На Фејсбук страници странке Слободна Хрватска објављено је да је Иван Покупец, заједно са страначким колегом Дамиром Кристијаном Рогином, приведен у полицијску станицу Медвешћак.

"Са потпредсједником Слободне Хрватске Дамир Кристијан Рогина немамо контакт већ два сата. Наводно је у Полицијској станици Медвешћак у Загребу те да одлучују шта са њим даље. Потпредсједник Иван Покупец наводи да су према њему припадници полиције, за сада, коректни. Породице су им узнемирене. Кујунџић? Када га видите, питајте га шта ли је лијепо сањао?", наводи се у Фејсбук објави.

На овој друштвеној мрежи раније је објављен видео запис привођења Рогине, а из Слободне Хрватске наводе да очекују да се слично догоди и другим члановима те странке.