latinica  ћирилица
16/08/2018 |  10:57 ⇒ 23:24 | Аутор: РТС

ЛЕ: Партизан жели потврду пролаза, а Спартак чудо у Данској

Фудбалери Партизана вечерас дочекују Нордсјеланд od 20.30 са одличном предношћу из Данске и жељом да у Београду овjере пролаз у плеј-оф фазу квалификација за Лигу Европе. Пола сата раније на терен излази суботички Спартак на гостовању данском Брондбију у "немогућој мисији".

Црно-бели су прије седам дана у Фаруму побиједили 2:1, али иако има одличан резултат са дебија тренер Зоран Мирковић позива на опрез.

"Очекује нас реванш против Нордсјаленда, видели смо из прве утакмице да се ради интересантној екипи, карактерише их добра пас игра. Неће нам нимало бити лако и сигурно да имамо респект према Данцима. Играћемо као да је 0:0, на побједу, то је наша обавеза на домаћем терену" , рекао је Мирковић на конференцији за медије на стадиону у Хумској.

Стријелац другог гола у Данској, такође на дебију, Горан Закарић истакао је да очекује тешку и захтјевну утакмицу.

"Тактички и физички су доста моћни и опасни из контри. Имамо позитиван резултат и мислим да уз озбиљност и максимално залагање можемо да прођемо у плеј-оф за Лигу Европе. Утакмица траје 90 минута и ако нисте 100 посто спремни слиједи казна", рекао је Закарић.

Партизану "леже" дуели са скандинавским екипама кроз дугу историју, па се сада очекује да поново покаже да је бољи и избори мечеве са, највјероватније, Бешикташом.

Реванш утакмица 3. кола квалификација за Лигу Европе између Партизана и Нордсјеланда игра се вечерас од 20.30 сати у Хумској.

Пола сата раније на терен излази суботички Спартак на гостовању данском Брондбију у "немогућој мисији".

Данци су у првом мечу у Београду тријумфовали 2:0, па ће Спартаку бити потребно право чудо за преокрет.