latinica  ћирилица
16/08/2018 |  11:02 ⇒ 13:25 | Аутор: Независне

Полиција "чешља" бихаћки Ђачки дом у којем су смјештени мигранти (ФОТО)

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона од јутрос, по наредби Кантоналног суда, врше претрес на смјештајној локацији миграната, односно некадашњем "Ђачком дому" у Бихаћу.
Полиција "чешља" бихаћки Ђачки дом у којем су смјештени мигранти (Фото: Фена) -
Полиција "чешља" бихаћки Ђачки дом у којем су смјештени мигранти (Фото: Фена)

У овој акцији учествује више од 40 службеника Полицијске управе, укључујући и припаднике Јединице за подршку кантоналног МУП-а.

"Ради се о претресу и особа и објекта, којег користе мигранти. Циљ ових активности је прије свега проналазак трагова и предмета које потичу из кривичног дјела, које се могу користити у извршењу кривичног дјела, као и предмета који су кажњиви по закону о прекршајима. Поред припадника Полицијске управе МУП-а УСК, у данашњој акцији учествују и службеници Министарства сигурности БиХ, односно Служба за послове са странцима, који поступају по својим надлежностима", изјавила је Фени портпарол Министарства унутрашњих послова УСК-а Снежана Галић.

Полицијске акције овог типа већ су провођене на истој локацији, као и у девастираној згради "Дома пензионера" у средишту Бихаћа, те на смјештајним локацијама миграната у Великој Кладуша.

Из МУП-а Унско-санског кантона речено је да ће се о резултатима претреса знати више по окончању акције.