latinica  ћирилица
16/08/2018 |  13:44 ⇒ 17:29 | Аутор: Б92

Звезда 25 утакмица не зна за пораз – скоро пола године

Фудбалери Црвене звезде непоражени су у посљедњих 25 такмичарских утакмица, а због изгубљене утакмице нису туговали скоро шест мjесеци.
Црвена Звезда - Фото: илустрација
Црвена ЗвездаФото: илустрација

Посљедњи пораз у свим такмичењима изабраници Владана Милојевића забележили су још 21. фебруара, у реванш утакмици шеснаестине финала Лиге Европе, у Москви од екипе ЦСКА.

На 25 утакмица од тада – 18 суперлигашких, шест европских и једну Купа Србије пораза у игри нема. Мачва је једина славила у Купу, али послије пенала.

Звезда је у првенству остварила 17 побједа, а у Европи ове сезоне још четири – једну против Спартакса, две против Судуве и једну против Спартака у Трнави за пласман у плеј-оф за Лигу шампиона.

Црвено-бели примају мало голова, а у нападу су ефикасни. У претходних 25 утакмица, примила је свега 14 голова (0.56 по утакмици), а постигла 59 (2.32 по утакмици). Ове сезоне је први гол примила тек против Вождовца, у седмом мечу по реду.

Што се тиче првенства, мрежу су сачували и у посљедњем дуелу са суботичким Спартаком (3:0), док су против истоименог ривала у Трнави славили са 2:1 послије продужетка и дошли надомак уласка у групну фазу Лиге шампиона.