latinica  ћирилица
16/08/2018 |  15:08 | Аутор: РТРС

У петак промјенљиво облачно са сунчаним интервалима

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, послије подне могуће су краткотрајне нестабилности с пљусковима и грмљавином у Крајини, на истоку и југоистоку.
Природа - Фото: РТРС
ПриродаФото: РТРС

Ујутро и прије подне биће промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, понегдје и претежно сунчано вријеме, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У другом дијелу дана доћи ће до умјереног развој облака и појаве нестабилности које ће мјестимично условити пљускове са грмљавином на југозападу, западу и истоку.

Нешто касније зона пљускова ће се премјестити на централни појас и дијелом на сјевер.

Дуваће промјенљив и слаб вјетар, током дана до умјерен југозападни.

Јутарња температура ваздуха износиће између 14 и 18, на југу од 19 до 23, а највиша дневна температура биће између 25 и 30, на југу до 33 степена Целзијусова, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница 11, Хан Пијесак 21, Сарајево 22, Гацко, Мраковица и Соколац 23, Дринић 24, Сребреница 25, Добој, Фоча, Нови Град и Зворник 27, Бијељина и Билећа 28, Рудо 29, Требиње и Мостар 31 степен Целзијусов. /