latinica  ћирилица
16/08/2018 |  22:15 | Аутор: СРНА

Меркел: Влада ће радити на убрзаној депортацији миграната

Њемачка канцеларка Ангела Меркел рекла је вечерас да ће њена влада појачати напоре у циљу убрзане депортације миграната којима је одбијен захтјев за азил, након што је више стотина десничара затражило њену оставку због мигрантске политике.

Она је након састанка са представницима своје странке Хришћанско-демократске уније Њемачке у Дрездену рекла да је свјесна да је њена одлука о избјеглицама узнемирила гласаче и изразила забринутост у вези са способношћу државе да задржи контролу.

- Јасно сам рекла да нису сви проблеми ријешени, посебно депортација представља и даље велико питање - рекла је Меркелова новинарима.

Она је додала да ће савезна влада предузети већу одговорност у том смислу.

Антиисламски покрет ПЕГИДА организовао је данас протесте у Дрездену због одлуке Меркелове да пусти у Њемачку око милион избјеглица и миграната, већином из муслиманских земаља.

Меркелова је у више наврата бранила своју одлуку да прими мигранте као "хуманитарну неопходност", али је од 2015. године до данас донекле промијенила став, рекавши да неће дозволити да се понови таква ситуација. Она је недавно рекла да ће се борити против узрока миграција у Европу.