latinica  ћирилица
17/08/2018 |  15:41 ⇒ 18:30 | Аутор: РТРС

Пале: Реконструкција Романијске улице

Општина Пале, у овој години, издвојила је више од милион марака за реконструкцију и санацију градских саобраћајница. Најважнији пројекат, који би требао бити реализован до краја године је реконструкција Романијске улице коју је финансирала Влада Србије.

Санација и реконструкција Романијске улице обухвата стари дио пута преко Калотивих брда чија је дужина 2.662 метра. До сада је асфалтирана тек трећина ове цесте. Разлог су лоши временски услови који утичу на динамику радова.

- Најважнији пројекат је реконструкција Романијске улице. То је прича од милион и 150.000 КМ, односно 500.000 евра од Владе Републике Србије којој желим да се захвалим и предсједнику Вучића и разлика од 175.000 марака коју финансира општина, рекао је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

Осим Романијске улице у току је реконструкција и Улице Николе Тесле, а почели су радови и на Улици Симе Матавуља. Потписан је уговор и за реконструкцију Улице Сердар Јанка Вукотића, а у току је рјешавање имовинско правних односа за Улицу Бранка Ћопића.

- У принципу морамо бити задовољни. Оно што се урадило ове године и што се очекује је премашило заиста и моја очекивања као начелника. Ушао сам у ту причу амбициозно, одређене коцкцие су се сложиле и ево обећавам да ћу максимално настојати да све пројекте ријешимо, нагласио је Југовић.

Након реконструкције градских саобраћајница планирано је и санирање макадама и околних путева које Пале повезују са мноштвом села која припадају овој општини.