latinica  ћирилица
17/08/2018 |  16:02 | Аутор: РТРС

Звијезда топи Челик, Радник и Крупа фаворити

Три српска представника у Премијер лиги БиХ овог викенда могу се надати нешто бољим резултатима, него у прошлом ванредном колу, јер Крупа и Радник су фаворити на свом стадиону, док Звијезда 09 има квалитет да са "Билиног поља" врати се непоражена.
Премијер лига БиХ - Фото: илустрација
Премијер лига БиХФото: илустрација

Крупа је у Тузли доживјела први пораз у сезони, а Гошк је идеална прилика да се дође до другог тријумфа и направи искорак ка горњем дијелу табеле. Уколико Елвир Кољић и друштво буду расположени, тим из Габеле требао би кањон "Тијесно" напустити погнуте главе.

Слично размишљају и у Раднику, који ће на свом терену угостити Младоост, по многима најлошију екипу у лиги. Тим Младена Жижовића игра добро, али има пробелма са ефикасношћу, и уколико нападачи прораде, у Семберији не би смјело да буде проблема око три нова бода Радника.

Најтежи задатак имаће премијерлигаш из Етна Села Станишићи, који ће у госте Челику. Само три бода на конту недају превелики оптимизам, али сигурно да Челик није екипа која се не може изненадити.

Дерби кола игра се на "Кошеву" гдје ће мегдан подијелити Сарајево и Зрињски, а овај дуел са центра повешће Драган Петровић, арбитар из Бањалуке.

Парови 6. кола:

Субота, 17 часова

Челик - Звијезда 09 (Адмир Мусић, Сарајево)

Крупа - Гошк (Слађан Дошло, Источно Сарајево)

Радник - Младост (Лука Билбија, Приједор)

Недјеља, 19 часова

Тузла Сити - Жељезничар (Ермин Сивац - Зеница)

Недјеља, 20 часова

Сарајево - Зрињски (Драган Петровић, Бањалука)

Понедјељак, 20 часова

Широки Бријег - Слобода (Сабрија Топаловић, Зеница)