latinica  ћирилица
17/08/2018 |  17:48 ⇒ 18:53 | Аутор: СРНА

Радојичић студентима представио најбитније градске пројекте

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић представио је данас студентској делегацији Југоисточне Европе у Европској студентској унији најбитније пројекте који се реализују у граду, те им пожелио угодан боравак у Бањалуци.
Радојичић са студентима (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Радојичић са студентима (Фото: banjaluka.rs.ba)

Радојичић је студентима рекао да је Бањалука град зеленила, младих, спорта и културе, те истакао да Град има намјеру да се позиционира као регионални центар, саопштено је из бањалучке управе града.

Он је навео да је у току и израда стартегије развоја града, уз четири стратешка циља, односно развој "зеленог" града, концепт "паметног" града, изградња повољног пословног окружења и развој друштвених дјелатности као што је здравство, образовање, спорт и култура.

Студенти, који су у Бањалуци на припремама пред генерални састанак Европске студентске уније, истакли су да им је намјера да упознају град на Врбасу, те да дијеле заједничке проблеме и траже заједничка рјешења.

Студентска група организација Југоисточне Европе, коју осим земаља бивше Југославије чине Бугарска и Румунија, најбројнија је групација у оквиру Европске студентске уније.