latinica  ћирилица
17/08/2018 |  19:10 ⇒ 22:55 | Аутор: РТРС

Добој: Војводина први финалиста

Рукометаши Војводине први су финалисти 50. међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2018".
Колдинг - Војводина - Фото: РТРС
Колдинг - ВојводинаФото: РТРС

У одлучујућем сусрету Војводина је побиједила Колдинг са 25:19, остваривши други тријумф на турниру и освојивши прво мјесто у групи Б. Три тима имала су по шест бодова, а шампион Србије имао је бољу гол разлику, у односу на Извиђач и Хапоел.

Новосађани су одиграли добра меч у којем су константно били у водству, а прво име сусрета био је сјајни чувар мреже “лала” Светислав Веркић који је забиљежио 18 одбрана, а успио се и два пута уписати у стријелце. Расположен је био и Станковић са седам погодака, док су код рукометаша из Данске нешто бољи од осталих били Нордан и Ирвинг са по четири поготка.

У другом мечу дана домаћин Слога поражен је од Копера 34:24.

У посљедњем данашњем мечу играју Татран Прешов (Словачка) и ЦСМ Стеауа (Румунија).

Посљедњег дана турнира, у суботу, 18. августа, од 10.00 часова биће одиграна утакмица за седмо мјесто, од 12.00 часова за пето, а од 18.00 часова за треће мјесто.

Финална утакмица планирана је за 20.30 часова, послије чега слиједи церемонија свечаног затварања турнира.

Добојски међународни рукометни ТВ турнир шампиона уврштен је у такмичарски календар и Европске и Свјетске рукометне федерације.

Медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске, а генерални покровитељ је град Добој, уз подршку Владе Републике Српске и Савјета министара БиХ.

Прошлогодишњи побједник добојског турнира је екипа Колдинга из Данске.