latinica  ћирилица
19/08/2018 |  13:33 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

Подршка Влади да срамне извјештаје стави ван снаге

Предсједништво Организације старјешина Војске Републике Српске дало је пуну подршку Влади Републике Српске на стави ван снаге сраман и неодговоран владин Извјештај из 2004. године о догађајима у и око Сребренице и Извјештај радне групе из 2005. године, чије ће посљедице деценијама сносити српски народ у борби за истину и очување Српске.
Прес старјешина ВРС - Фото: РТРС
Прес старјешина ВРСФото: РТРС

"Изражавамо спремност чланова наше организације да снажно допринесемо успјешнијем раду нових комисија формираних ради цјеловитог сагледавања узрока и посљедица ратних догађаја у Подрињу и Сарајеву", наводи се у саопштењу Организације старјешина ВРС.

Организација војних старјешина сматра да је стављањем ван снаге Иизвјештаја учињен снажан искорак у борби за истину и правду против наметнуте одговорности српском народу од бошњачких, хрватских и међународних фактора у БиХ.

У овој организацији додају да су то управо они који ових дана испаљују отровне стријеле и канонадом неприхватљивих ријечи осуђују институције Републике Српске које су једногласно оцијениле неприхватљивост наметнутих података у том извјештају и затражиле да буду одбачене.

Војне старјешине су поручиле да надлежним институцијама да ће у овој организацији имати искрену подршку док се одлучно бране интереси Републике Српске, српски народ и води брига о њеним ствараоцима и старјешинама ВРС.

Влада Републике Српске ставила је јуче ван снаге Извјештај Комисије за истраживање догађаја у и око Сребренице о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године, сачињен у Бањалуци јуна 2004. године и 15. октобра 2004. године и с тим у вези Закључак Владе Републике Српске са 16. посебне сједнице одржане 29. октобра 2004. године.