latinica  ћирилица
20/08/2018 |  07:23 ⇒ 09:09 | Аутор: СРНА

Додик: Требиње у протекле двије године доживјело преображај

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је синоћ у Требињу да су се овај град и људи у протекле двије године преобразили и да је успјешно реализован низ значајних инвестиција и процеса који ће обиљежити и повећати његов капацитет, снагу и љепоту.
Милорад Додик у Требињу - Фото: СРНА
Милорад Додик у ТребињуФото: СРНА

Додик је рекао да је то разлог због чега је присуствовао обиљежавању крсне славе овог града и Саборног храма- Преображења Господњег.

- Додатни разлог је и тај, јер је наш владика Григорије одређен на нову дужност и хоћу да будем са њим - рекао је Додик новинарима у Требињу.

Он је нагласио да је владика Григорије много учинио за Херцеговину и Требиње, те да је са њим радио на многим пројектима и док је био предсједник Владе, али и као предсједник Републике Српске, те да су имали воље и снаге да заједничком синергијом обезбиједе значајне инвестиције за овај град.

- Владика Григорије је био коегзистенцијални и конструктивни елемент у политичком смислу саме Херцеговине, личност која је обиљежила вријеме и не само руковођење и управљање Црквом, већ и управљање читавим животом - навео је Додик.

Додик је оцијенио да владика Григорије није одустајао да анимира све оне који су доносили важне одлуке, да их ангажује и привуче нове пројекте у Херцеговини.

- Прије нашег познавања, доминантан процес у овом граду је била помисао на одлазак. Мислим да је овај град са владиком и свему ономе што смо учинили у овом времену - град у који се долази и који се развија и шири. Увјеравам људе у Требињу да треба да остану - поручио је Додик.

Додик је синоћ присуствовао празничној Вечерњој служби у Саборном храму у Требињу.