latinica  ћирилица
20/08/2018 |  10:30 ⇒ 10:32 | Аутор: СРНА

Градишка: Малољетници осумњичени за крађе и промет дроге

Полиција у Градишци спровешће законске мјере против три малољетна лица због сумње да су починила кривична дјела тешка крађа и неовлаштена производња и промет дроге, а током претреса објеката које користе пронађена је марихуана, мобилни телефони, алат и други предмети који се могу довести у везу са овим кривичним дјелима.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Припадници Одјељења криминалистичке полиције реализовали су акцију "Плазма два" ради расвјетљавања кривичних дјела тешка крађа извршених на подручју које покрива Полицијска управа Градишка и открили да се два седамнестогодишњака и шеснаестогодишњак могу довести у везу са извршењем више кривичних дјела тешка крађа, саопштено је из ове управе.

На основу наредбе Основног суда Градишка, а под надзором дежурног окружног јавног тужиоца, у сриједу, 15. августа, извршен је претрес више стамбених просторија које користе ова лица и одузети су мобилни телефони, алата и дуги предмети који се могу довести у везу са извршењем наведених кривичних дјела.

"Пронађена је метална кутија у којој је било 48,10 грама марихуане, два пакета алуминијске фолије у којој се налазило 0,56 грама марухуане, цигарета `џоинт` у којој је умотано 0,65 грама марихуане, 16 сјеменки индијске конопље, мобилни телефон, дигитална вага и метална мрвилица", наводе из полиције.

Пронађени предмети су одузети и послужиће као доказ у кривичном поступку.