latinica  ћирилица
20/08/2018 |  11:02 | Аутор: СРНА

Павловић: Мектићева најава - најава полицијског државног удара

Предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић сматра да је опасна и недопустива најава министра безбједности БиХ Драгана Мектића о упућивању полиције из Федерације БиХ на територију Српске у наводну испомоћ због миграната, те да се тиме перфидно настоји урушити суверенитет и опстанак Републике Српске.
Источна алтернатива - Фото: РТРС
Источна алтернативаФото: РТРС

"То је најава полицијски државног удара. Мектић тиме крши Устав и потребно је предузети мјере да се спријечи и да одговара за незаконито дјеловање против Устава и државе и угрожавање безбједности грађана", рекао је Павловић Срни.

Он је упозорио на опасност од овакве, како је рекао, недораслости, незрелости и дилетантизма, додајући да је можда ријеч о уцијењености и поткупљивости Мектића који некима нуди услуге зарад личних политичких интереса.

"Изговор да се ангажује полиција из ФБиХ у Српској због миграната је фарса. То је маска за покушај полицијског државног удара на лукав начин, због чега треба ухапсити и привести на одговорност све који раде на урушавању темеља Републике Српске и кршењу устава", поручио је Павловић, оцјењујући да Мектић својим дјеловањем ради на урушавању и издаји Републике Српске и српског народа у БиХ.

Павловић, који је и независни кандидат за предсједника Републике Српске на предстојећим изборима, каже да ће ако буде изабран за предсједника покренути иницијативу да се формира посебна установа за смјештај и изолацију политичара плаћених издајника Српске и њеног народа.

Оперативни штаб за питање миграција у БиХ, на сједници одржаној 16. августа, прихватио је понуду Федералне управе полиције да буду испомоћ Граничној полицији БиХ на најугроженијим дијеловима границе на територији Републике Српске, иако је министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач у више наврата поновио да је, поред 80 полицијских службеника МУП-а Српске, који су тренутно ангажовани, Министарство спремно да ангажује додатне снаге Полиције Републике Српске на заштити границе у складу са процјенама са терена и на основу званичног захтјева Граничне полиције БиХ.

Мектић тврди да још не зна да ли ће полицајци из ФБиХ бити распоређени на најугроженије дијелове границе на територији Републике Српске, те да они, ако буду распоређени, неће имати ништа са надлежностима МУП-а Српске већ ће бити подређени Граничној полицији БиХ с циљем спречавања уласка миграната.