latinica  ћирилица
20/08/2018 |  12:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Британка претучена у Сплиту

Британска студенткиња Лаура Денмар и њен дечко доживјели су велику непријатност и насиље у Сплиту, јер су одбили да дају више новца него што је коштао њихов смјештај. Случај су пријавили полицији, амбасади Британије и веб страници преко које су обезбиједили боравак.
Сплит (Фото: Wikimedia) -
Сплит (Фото: Wikimedia)

Лаура Денмар је то испричала за битански Дејли меjл, а како је објаснила, само зато да се ништа слично не би догодило и другима.

"Од почетка је било јасно да то није био сасвим легалан смештај и напад је дефинитивно био с предумишљајем. Срећни смо што смо отишли оданде и желимо и друге да упозоримо", изјавила је двадесетшестогодишња студенткиња.

Како пише Дејли мејл, она је у Сплиту била са дечком, а смештај су резервисали преко познате веб странице.

Када су, међутим, стигли на одредиште испоставило се да је смештај уместо у центру на периферији Сплита.

"Рекли су нам да одемо по кључеве у други хостел, а када смо стигли у наш схватили смо да је то нешто илегално. Било је 30 кревета и само једно купатило. С обзиром на то да нисмо имали гдје, одлучили смо да ипак останемо", испричала је Лаура.

Послљдњег дана, међутим, пришла им је, каже, чистачица и рекла да морају одмах да напустиле хостел или да изврше доплату.

Пошто је млади пар одбио да доплати смјештај и запријетио полицијом, чистачица је позвала човјека за којег Британка каже да мисли да је власник тог објекта.

Пошто су, како каже, одлучили да оду што прије и не сачекају, чистачица им је закључала врата и онемогућила их да изађу.

"Кад је стигао тај мушкарац, са још једним човјеком мог дечка су прибили уза зид, а жена је мене почела да туче металном палицом. Било је грозно", испричала је студенткиња.

Каже да је том приликом задобила посјекотину на главу, сломљену руку и још неколико модрица по тијелу. 

Она и њен дечко су цио случај пријавили полицији, британској Амбасади у Хрватској и веб страници преко које су резервисали смештај.

Хрватска полиција се још није огласила поводом овог случаја, а медији преносе да је истрага покренута.