latinica  ћирилица
20/08/2018 |  13:02 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Уручена помоћ српској дјеци на Космету

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас у Косовској Митровици шест четворомјесечних стипендија дјеци са Космета.
Космет, помоћ - Фото: СРНА
Космет, помоћФото: СРНА

"Стипендије у мјесечном износу од по 100 евра су посредством Одбора из Бањалуке обезбиједили су анонимни донатори", рекао је Арлов Срни.

Он је навео да стипендије нису једина помоћ коју Срби и Српска православна црква добијају из Српске.

"Помоћ коју допрема Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији је помоћ цјелокупног српског народа из Републике Српске, јер разумију у каквој ситуацији живе Срби на Космету", истакао је Арлов.

Арлов је јутрос у Косовској Митровици присуствовао акцији прикупљања помоћи дјеци ометеној у развоју која би у наредних неколико дана требало да отпутују у Игало на вишедневну рехабилитацију.

Арлов је јуче у Прилужју уручио помоћ од 400 евра шесточланој породици Ристић и најавио да ће у новембру, у организацији Одбора, у Косовској Митровци боравити начелници општина из Републике Српске, да би се током посјета црквама и манастирима и у непосредном разговору са грађанима и градоначелницима увјерили у неопходну помоћ преосталим Србима.