latinica  ћирилица
20/08/2018 |  14:27 ⇒ 15:29 | Аутор: РТРС

Ковач: Ухапсити Драгана Мектића!

Генерал полиције и бивши министар унутрашњих послова Томо Ковач упутио је отворено писмо министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу.
Томо Ковач - Фото: РТРС
Томо КовачФото: РТРС

Писмо преносимо у цијелости:

На почетку рата 1992. године ухапсио сам Виту Жепинића, замјеника министра МУП-а БиХ, због сличног дјеловања. Апсурд је поново упадати у замке сукоба, а не рјешавати узроке. Није у реду ући у замку сукоба у БиХ, па чак увући и Бошњаке због сукоба Срба из Републике Српске и "босанских" Срба.

Кад је странцима и бошњачком политичком и интелектуалном естаблишменту било јасно да нема преноса овлаштења из надлежности Републике Српске, примијенили су план Б. План Б по систему хоботнице спроводе преко "босанских" Срба- министара Мектића и Шаровића.

Мектић је, кршећи Устав, своје министарство издигао на ниво ЈЕДИНСТВЕНОГ КРОВНОГ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА КОЈЕ ПО УСТАВУ НЕ ПОСТОЈИ.

ПО МЕКТИЋУ, његово министарство има право да претпочињава друга министарства, да предлаже Законе из надлежности других и, у суштини, прави пуч и злоупотребу.

Немојмо се заносити да имамо посла са Србином или нормалним човјеком. То је бивши Србин у преображају, човјек који нема вриједносних судова нити интелегенције и свијести за посљедице свог дјеловања. Због тога га треба УХАПСИТИ и послати на посматрање.

Сходно резултатима, вјероватно је ЛИЦЕ СА ВЕЛИКИМ СТЕПЕНОМ ПОРЕМЕЋЕНОСТИ У ДУШЕВНОМ РАЗВОЈУ, треба му одредити мјеру изолације из друштва.

Министре Лукачу завршио си криминалистику. Зар не видиш да се ради о ЛОМБРОЗОВОМ типу девијантне личности?

Знам, рећи ћеш да то не може, да ти треба тужилац. Па нађи неког из старе гарде који ће ово разумјети, немојте овај случај оставити обичним полицајцима и народу да то рјешава на пунктовима као 1992. године.